Tämä postaus on lähinnä Millamia varten tehty, kasveista puhuttaessa kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa.

Nuput pionissani ovat vaaleanpunaiset, mutta niissä on havaittavissa myös viininpunerrusta.

1680132.jpg

1680134.jpg

Avautuvassa kukassa ei viininpunerruksesta ole enää jälkeäkään nähtävissä. Nyt, kun oikeastaan ensimmäisen kerran kunnolla tutkin tuota pioniani, totesin, että siinä on kaksi tavallaan samanlaista mutta kuitenkin ihan erilaista kukkaa?!?! Ensimmäinen on tuo jo aiemmin näyttämäni todella runsas kukinto, jonka painosta oksa roikkuu aina maassa asti, eli tämä:

1677026.jpg

Toinen on samanvärinen, mutta kukka on paljon pienempi eikä todellakaan niin kerrottu kuin tuo ylläoleva. Kukan väri ja keskustassa oleva keltainen on samaa:

1680140.jpg

Samanvärisiä ne oikeasti ovat, tämä alempi kukinto on vaan kuvattu nyt aamuauringossa ja tuo ylempi kukinto illalla ilman aurinkoa. Voiko siinä olla kaksi eri pionilajiketta yhdessä vai tekeekö yksi lajike kahdennäköisiä kukkia? Ja jos on kaksi erilaista, kumman nuppu mahtaa olla kuvassa?

Ja kyllä, kukinto haalistuu lähes valkoiseksi, kun se alkaa vanhentua. Tuoksu on mieto eikä mitenkään makea, en osaa verrata oikein mihinkään.

Että tällainen epikriisi. Vaihdossa voi toki käydä jokin muukin kuin pioni, esmes kuunliljat ovat suuri intohimoni ja niitä mulla on täällä vasta kolme eri lajiketta..............