Mitähän kummaa tämä tarkoittaa. Se näki unta susista ja yleensä se ei näe unia juur ollenkaan.

Se oli jostain syystä pellolla siellä niitten vanhassa asuinpaikassa kun tietä pitkin Takkulasta päin tulla jolkotteli keskikokoinen susi. Se kumartui pientareen taakse piiloon katselemaan ja tovin kuluttua tuli toinen susi näkyviin. Tämä jälkimmäinen oli iso roikale, turkkikin ihan takkuinen.

Se makasi piilossa pientareen vieressä ja mietti  miten reagoida, kun ensimmäisenä näkyviin tullut susi hyppäsi tieltä sille pellolle missä se makasi ja lähti tulemaan suoraan sitä kohti. Se mietti, että taitaa olla parempi nousta ylös ja ruveta metelöimään, jospa nuo pelästyisivät ja pois juoksisivat. Niinpä se kömpi pystyyn ja alkoi laulaa (kuten normaalistikin aina) kovalla äänellä jotain rallia mikä ensimmäisenä päähän pälkähti. Sudet vilkaisivat sitä ja jatkoivat matkaansa juurikaan siitä välittämättä kadoten metsään.

Ja ainoa mitä se mietti lopun unen ajan, oli se, että voi velvetoinen kun hyydyin täysin, valokuvahan niistä olis pitänyt ottaa. Valokuva, valokuva, valokuva, valokuva, valokuva...

Sitten se heräsi.

Omituinen uni. Omituinen näkijä.

Aamulla sen orvokit olivat surkean näköisinä padassaan. Oli vissiin pakkanen puraissut liian lujaa, saa nähdä toipuvatko vielä.

Edit 11.4.: Se näki seuraavanakin yönä susia unessa, mutta se ei nyt enää muista miten se uni meni.