Se oli varmasti hänen kokemistaan myrskyistä kamalin.

Jo sitä edeltävänä yönä nainen heräsi vaikeroivaan ääneen. Aluksi hän luuli jonkun tuskassa valittavan, mutta totesi pian äänen tulevan yltyvän myrskyn kourissa kiemurtelevista kattorakenteista.

Aamunkoitteessa normaalien aamurutiinien jälkeen lähtivät he, mies ja nainen, normaalisti töihin. Myrsky jatkui. Normaalin ruokatunnin jälkeen iltapäivä junnasi normaalisti eteenpäin. Myrsky jatkui. Kaikki oli aivan tavattoman normaalia siihen saakka, kunnes puhelin soi: Mies soitti ja kertoi naapurin soittaneen ja ilmoittaneen myrskyn riepottaneen heidän talonsa katon riekaleiksi. Niin, ja että olisi ehkä syytä tulla kotiin tarkistamaan tilanne.

Työtä käskettyä tehtyään he totesivat tilanteen lohduttomuuden: talon katto virui osin valtavina riekaleina, osin pieninä palasina ympäri pihaa, naapurin pihaa, sitä seuraavan naapurin pihaa ja viereisellä pellolla.

Mikä nyt eteen? Mies taisteli illan aikana pressut katolle peitoksi henkensä kaupalla. Yksi puuska paiskasi hänet savupiippua vasten tartuttuaan hänen käsissään tempoilevaan pressuun. Nainen pelkäsi sisällä, mutta onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

Ensijärkytyksestä toivuttuaan he tajusivat ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöönsä. Sieltä kävi setä äimistelemässä myrskyn aikaansaamaa tuhoa. Maksajasta ei onneksi ollut epäselvyyttä. Myrsky oli ollut riittävän raju jotta vakuutus korvasi vahingot.

Jonkin aikaa he viettivät sitten elämää pressujen alla. Sattuipa niinkin eräänä aamuna, että nainen suihkuun mennessään sai yllättäen kylmän suihkun jo kylpyhuoneen oviaukossa, kun pressujen välistä oli vesi päässyt lurahtamaan välikatolle jatkaen sieltä vääjäämätöntä kulkuaan alaspäin mistä ikinä sattui pääsemään. Mies kävi ullakolla kupin ja ämpärin kanssa tyhjentämässä lammikon joka muovinmutkaan oli kerääntynyt. Vanhan katon palaset he keräsivät jätelavalle käsipelillä, riekale kerrallaan. Katto on painava kun se lojuu pihalla. Talosta tuli kulmakunnan nähtävyys hetkeksi aikaa.

Vihdoin eräänä päivänä, pari kuukautta myöhemmin, heidän pihaansa ilmestyi katonkorjaaja ja parin viikon kuluttua siitä oli heillä uusi uljas katto päänsä päällä, valmiina uhmaamaan säätä ja suojaamaan heitä niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä aina hamaan loppuun asti kuin keskiaikainen ritari haarniskassaan. Turvallinen olotila valtasi talon.