Täällä blogimaailmassa olen ekan kerran törmännyt termiin meemi. Mutta kun alkoi tuntua, että täällä siihen törmää yhtenään ja jokapuolella, oli aika ottaa selville mikä se sellainen meemi oikein on. Se näyttää esiintyvän erilaisten kysymys-vastausjuttujen, erilaisten haasteiden tai muitten rimpsujen yhteydessä. JA KOSKA en halua uskoa, että olen ainoa ihminen maailmassa joka ei tätä tiedä, laitan opiksi ja ojennukseksi muillekin tämän tiedon tänne. Näin siis kertoo Wikipedia :

Meemi

Wikipedia.

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Termiä meemi on käytetty kuvaamaan informaatiota, joka leviää viestinnän kulttuurievoluutiossa aivan kuten geenit leviävät biologisessa evoluutiossa. Meemit ovat siis tiedon kokonaisuuksia, jotka ovat olemassa vain aivoissa tai aivojen avulla tuotetuissa esineissä, kuten tietokoneissa tai kirjoissa. Meemiteoria tutkii meemien leviämistä ja yleistymistä.

Termiä meemi käytti ensimmäisenä Richard Dawkins vuonna 1976 kirjassaan Geenin itsekkyys, vaikka käsite onkin vanhempi. Jo William S. Burroughs ehdotti, että "kieli on kuten virus". Meemit voivat ideoiden ja kielellisten ilmausten lisäksi olla lyhyitä sävelmiä, suunnitelmia, kykyjä, moraalia ja esteettisiä arvoja ja lähes mitä tahansa, mikä voidaan oppia muilta yksittäisinä yksikköinä.

Meemiteorian ja meemikäsitteen tieteellinen arvo on ollut kulttuuria ja yhteiskuntaa tutkivien tieteiden piirissä vilkkaan väittelyn kohde.

ETTÄS SEN NYT TIEDÄTTE.