Viikonloppu meni otsikon kertomissa merkeissä. Aloitin kevään pihahommat - ensimmäinen kerta Veh-maan pihan kimpussa, ihanaa. Leikkelin pensaita ja napsin viimevuotisia kukkakasvustoja pois. Tein löytöjäkin, ainakin kolme lajia oli jo herännyt kevääseen, tässä krookuksen alkuja:

444527.jpg

Syksyllä istutin joten hyvin ovat juurtuneet. Päivällisen jälkeen ajeltiin Paraisille kummitytön synttäreille, hänelle tein keiju-kortin perjantaina:

444537.jpg

Laitoin kehykseen, voi vaikka ripustaa seinälle niin halutessaan. Tyttö tykkäsi kovin sekä kortista että lahjasta. Lahjaksi vietiin alla näkyvä talli kun hän keräilee hevosia - siis pienoismalleja (Schleich). Tallin mitat on 54x35x26 cm, että ihan reilun kokoinen paketti oli.

Kuva Schleichin kotisivulta

Sunnuntaina käytiin ensin tyttöjen kanssa kirpparilla ja tehtiin vaikka mitä löytöjä. Sen jälkeen aloitin omenapuiden leikkaamisen. Urakka on vaan melkoinen kun niille puille ei ole tehty mitään varmaan viimeiseen kymmeneen vuoteen, valmiiksi ei saatu (nuorempi tyttö oli mukana hommassa), mutta hyvälle alulle kumminkin.

444542.jpg444546.jpg

Kirpparilta löytyi siis mm. kaksi tällaista Heljä Liukko-Sundströmin taulua, jotka ovat eri firmoille tehtyjä eli joita ei saa kaupasta eli joita ei siis ole liikkeellä niin hirviästi. Ikkuna on isompi, sellainen 20x25 cm, tuo ruokapöytä-taulu ("Uuteen kotiin") on postikortin kokoinen. Lisäksi löytyi alla olevassa kuvassa olevat itämais-vaikutteiset tuikkukipot, joita ei missään nimessä voinut 50 centin kappalehinnalla jättää sinne hyllyyn itkemään. Lisäksi löydettiin parit talvikengät (vanhemmalla tyttärellä hajos just pahimmoilleen vetskari talvikengästä, niitä lähdettiin oikeastaan alunperin hakemaankin), nuoremmalle tytölle ballerinat kesäksi, muutama paita molemmille tytöille, vanhemmalle kiva kattolamppu jnejnejne. Tosi hyvä reissu!

444549.jpg

Nyt vaan hyvää ja antoisaa alkanutta viikkoa kaikille kulkijoille!