NYT on ruusujen aika. Positiivinen palaute on helppo unohtaa, mutta jos valittamista asioista on, sen kyllä jokainen muistaa aina tehdä - ja suurella sydämellä. Tahdon siis kertoa, että olemme saaneet loistavaa ja nopeaa palvelua, mikä tänä päivänä ei todellakaan ole itsestäänselvyys, mutta mitä jokainen asiakas arvostaa todella paljon.

Viime viikon alussa tietokoneemme sanoi poks ja meni pimeäksi. Vapun jälkeen vanhemman tyttären kone oli tehnyt saman tempun. Koneet olemme ostaneet samaan aikaan samasta kaupasta ja ne ovat samanmerkkisiä ja -mallisia; Acer Aspire 3620.

Soitin siis Acerin tekniseen tukeen, missä kaveri kuunteli murheeni ja sitten vaihe vaiheelta neuvoi elvytys-ohjelman käynnistämisessä. Kun molemmissa koneissa elvytys-yritys päättyi samaan virheilmoitukseen, totesi auttajani, että siellä on varmaan nyt kiintolevyssä jotain vikaa. Kun hänelle selvisi, että koneet oli ostettu viime vuoden tammikuussa eli että takuuaika oli jo umpeutunut, kysyi hän sähköpostiosoitettani ja sanoi lähettävänsä siihen sellaisen vaatimus-lomakkeen, jonka neuvoi täyttämään ja lähettämään Acerille. Vaatimuksessa siis vaadittiin, että Acer ottaisi vielä takuun piiriin tutkittavaksi ja korjattavaksi molemmat koneet.

Teimme työtä käskettyä ja postilaatikon kansi kolisi heti seuraavana päivänä, kun laitoimme lomakkeet postiin. Tätä seuraavana päivänä tuli tekstiviesti, että vaatimuksemme on hyväksytty ja kehotettiin soittamaan taas tukinumeroon. Siellä otettiin koneiden tiedot ylös, annettiin molemmille koneille omat tapausnumerot, kehotettiin pakkaamaan koneet hyvin ja soittamaan DHL:n kuljetuspalveluun (antoi puhelinnumeron mihin soittaa) ja sopia koneiden nouto kotoa. Tässä vaiheessa elettiin viime viikon torstaita, joten perjantaille noutoa ei enää saatu sovittua, vaan maanantai-aamupäivän aikana tämän sitten sovittiin tapahtuvan.

Maanantaina klo 10.30 aikoihin pihaan tupsahti pakettiauto sitten koneita noutamaan - tiistaina Acerilta tuli tekstiviesti-ilmoitus, että koneet ovat saapuneet ja niitä aletaan tutkia - tiistai-iltana tuli ensimmäinen ilmoitus, että kone on huollettu ja lähetetään takaisin - keskiviikko-aamuna tuli toisesta koneesta sama ilmoitus ja eilen koneet sitten tupsahtivat takaisin kotopihaan. Ja tässä mä nyt sitten dataan ja tämä toimii kuin unelma!

KIITOS siis Acerille ja DHL-palvelulle, olette valaneet uskoa siihen, että tässä maailmassa vielä löytyy asiakaslähtöistä toimintaa ja siihen, että sovitut asiat pitävät. Voin vakuuttaa, että seuraavalla kerralla, kun meille ollaan koneita hankkimassa, tämä kokemus painaa vaa'assa tosi paljon. Tämän kokemuksen arvoa nostaa vielä suuresti se, että olen seurannut erään ystäväni pitkää ja uuvuttavaa taistelua erään toisen suuren tietokonemerkin huollon kanssa - lähes vuoden kestänyt koneen edestakaisinlähettely- ja viantorjunta-rumba on nyt päättynyt, mutta sai matkan varrella lähes tragikoomisia piirteitä.