Kuka kaikkien mokien äidinäidin synnyttäjä keksi sen, että Suomessa voidaan autoista jättää roiskeläpät pois! Herrantähden sitä kivien lentämistä mitä tänäänkin kotimatkalla oli kun oli sula keli.

Aina kun joku roiskeläpätön räpeltäjä ohittaa mut ja tälläytyy eteeni samalle kaistalle kiviä paiskomaan, ei voi välttyä ajatukselta, että nämä toisten omaisuuden hajottajat pitäisi saada vastuuseen teoistaan - jouduthan sä muutenkin korvaamaan jos toisen omaisuutta rikot, ei mulla ole varaa ostella uusia tuulilaseja toisten tahallaan rikkomien tilalle. Siis todella tieten tahtoen. Enkä kyllä usko, että se ropina oman auton takaosan pelleillekkään hyvää tekee, mutta omallensa nyt kukin tehköön mitä tykkää.

Vaikka mäkin olen yksi köyhä muitten joukossa, olen aina huolehtinut, että lärpyttimet autostani löytyvät. Ajattelen toisiakin tiellä kulkijoita. Oman autoni tuulilasia on jo kohta vuoden verran koristanut pikkuhiljaa kasvava halkeama. Sen tosin sain lähtiessäni itse ohittamaan Raision moottoritiellä ysikymppiä ajanutta vaaleanvihreätä Renault Sceniciä. Kiihdytin ohitusta varten jolloin edelläajava hetkeksi tuli "liian lähelle" ja samantien kuului napakka naps tuulilasissa johon tuli kolo hanttimiehen puoleiseen reunaan. Siitä sitten alkoi tietysti halkeama edetä ja nyt ollaan tilanteessa, että se alkaa ulottua kuskin puolelle. Se on tietysti juuri silmien korkeudella eli tuulilasi on jossain vaiheessa pakko vaihtaa.

Vuodenvaihteessa käytin auton määräaikaishuollossa ja kysyin tuulilasin hintaa. Koska se on lämmitettävä tiesin sen olevan kallis. Mutta että viisisataa euroa. Siitähyvästä että joku m-lkku ei ole viitsinyt hommata roiskeläppiä autoonsa. Haistakoon huilua! Mua tympii. En tietenkään raaskinut / pystynyt näillä palkoilla tuulilasia vaihdattamaan. Katsotaan sitten joskus. Vielä näkee lasista läpi.