Millam kirjoitti pioneista ja vilautti lajiketta nimeltä "Tourangelle", jollaisen voisi kuulemma itselleenkin haluta. Kurkkasin siinä tekstissä olleen linkin taakse ja totesin, että kukka näytti tavattoman tutulta, joten mun piti siitä paikasta painella kameran kanssa pihamaalle. Tästä syystä nyt seuraa tiivis kukkapenkki-katsaus.

Tässä tämä pioni ensimmäisenä. Mun silmään näyttää kovasti samanlaiselta kuin tuo edellä mainittu tourangelle:

1677026.jpg

Lähikuva kukan keskustasta:

1677028.jpg

Tosi upea, herkkä kukinto. Muuten, voi kai pionia jakaa keväällä? Jos löisin juurakon neljään osaan, se alkaa olla aika iso. Löytyisköhän ottajia? Voisin vaihtaa johonkin muuhun lajikkeeseen, meillä kun on tosiaan tämä yksi ja ainut. Ja kertokaa ihmeessä, jos jakaminen on tuhoon tuomittu ajatus, etten tapa koko kasvia tohkatessani. Mutta tämä olisi siis ajankohtaista ensi keväänä vasta.

No, anyway, yleisilme kukkapenkin toisella puolella (polku jakaa sen kahtia) on vielä vihreä, sillä puolella on paljon myöhään kukkijoita kevään ensimmäisten kukkien (tulppaaneita yms) lisäksi. Saksankurjenmiekka, palava rakkaus ja jalopähkämö siellä ensimmäisiä kukkiaan näkyvät availevan, muut ovat vielä täysin vihreitä. Toinen puoli kukkapenkistä sensijaan on kylpenyt väriloistossaan jo pitkän aikaa:

1677033.jpg

Hopeahärkin valkoinen kukkamatto oli parhaimmillaan kuin lumikinos, nyt alkaa jo hiipua. Vuorikaunokin kukinta (sininen kukka vasemmalla) on loppusuoralla ja päivänliljan parhaimmillaan (keltainen vasemmalla). Taustalla häämöttää oranssi lilja, yksi omista suosikeistani:

1677037.jpg

Tämä on vaan NIIN hieno, mykistyn, kun katson sitä. Joku kun vielä kertoisi, mikä tämän liljan oikea ja lopullinen nimi on - olen jossain nähnyt tämäntapaista liljaa nimitettävän jopa "Tarjan liljaksi" mikä olisi kyllä tosi vitsikästä. Mutta onko tämä joku ruskolilja vai jotain muuta?