Siis ei tämmöstä tuuria voi olla kellään! Me mennään kymmeneksi kirkkoon sunnuntai-aamuna - AINAHAN kirkossa on kirkonmenot sunnuntaina kymmeneltä ???????????? Juu niin on, yleensä, muttei tänään! Tänään vietetään kynttiläjumalanpalvelus KELLO SEITSEMÄNTOISTA. Ei oo todellista... eiku takasin kotiin, jonne olin jättänyt juuri heränneen miehen viettämään yksinään kahdeksattatoista hääpäiväämme. Kauniin valko-vihreän kukkakimpun hän ehti minulle antaa ennen lähtöämme, nyt pääsin sitä kunnolla ihailemaan.

Lähdettiin sitten koko porukalla kirppariretkelle ja tehtiinkin kaikenlaisia löytöjä edullisesti. Se aina lämmittää mieltä.

Kotiin palattuamme laitoin päivällisen ja lähdimme tytön kanssa uudelleen kirkkoa kohti. Kävi ilmi, että "kynttiläkirkko" ei ollutkaan ihan nimensä veroinen - odotimme jotain tulimeri-spektaakkelia ja otimme kamerankin mukaan, jotta jos jotain vallan tavatonta silmiin osuu, voi sen ikuistaa. Sen sijaan kirkko oli täynnä lapsia. Kerrottiin, että oli menossa perheviikko ja seurakunnan päiväkerholaiset olivat sankoin joukoin saapuneet kirkkoon vanhempineen. Esittivät jonkun numeron, mistä emme melko takana istuvina saaneet huitusen tuuttia selvää, ja palasivat penkkeihinsä. Pappi siinä sitten kilpaa koitti jutustaa kovaäänisimpien riekkujien keskellä. Saarnaa onneksi ei pidetty lainkaan, siinähän se vasta riemu olisikin revennyt.

Toimitus oli siis lyhyt, kolme varttia kaikkinensa. Onneksi eivät tiukasti pidä kaavoista kiinni tuollaisina päivinä, vaan pystyvät joustamaan sellaisista osuuksista, joiden aikana lapset pitkästyvät. Heillä alkoi jumalanpalveluksen jälkeen kuulemma joulujuhla seurakuntakodilla. Sinne emme menneet, vaan tulimme kotiin ja saunoimme antaumuksella. Korvaröörit olikin tulleet jo kirkossa rassatuiksi...