Haluan taas kysyä. Ajan paljon ja pitkää matkaa, lisäksi tähän aikaan vuodesta enimmäkseen pimeässä. Pitkien valojen käyttäjien joukossa on yksi ryhmä, jonka toimintaa en käsitä ja joille haluan esittää kysymyksen:

MIKSI livautatte pitkät valot päälle juuri ennen vastaantulevan auton kohtaamista sokaisten näin toisen kuljettajan? Sekunnista tai kahdesta on siis kysymys, ei enempää tarvitsisi malttaa.

Selitykseksi ei kelpaa se, että ei se häikäise enää siinä vaiheessa, koska - uskokaa pois - minä siinä vastaantulevassa autossa olevana tiedän sen sokaisevan. Ehkä teillä on silmät terästä eikä niihin mikään vaikuta, mutta omat silmäni eivät ole parasta A-ryhmää ja nimenomaan pimeässä ja hämärässä näkeminen on tuskaisinta ilman näitä soihdut sammuu -tyyppejäkin. Ja ei, en ole niin sokea, että olisin vaaraksi liikenteessä itselleni ja muille, kaukolasieni vahvuudet ovat vain -1 molemmin puolin. Silmien näkökyvyn palautuminen kestää paljon kauemmin kuin sokaiseminen.

Toisten huomioon ottaminen - kultaakin kalliimpi klisee!

Viime yönä on kuitenkin satanut pari senttiä lunta - JEE! Se helpottaa näkemistä tosi-tosi paljon, erottuu pientareet tuhat kertaa paremmin kuin mustassa ja märässä. Paitsi että olen kipeänä kotona, joten tänään en päässyt nauttimaan paremmasta näkemisestä työmatkalle ja varmaan nuo lumet kohta taas sulaa poijes. Nyyh.